31. lis 2012.

Rokovnik na mace

 



Prošli tjedan mi je netko od prijatelja na fejsu poslao link Udruge devet života. To je osječka udruga koja se brine za napuštene životinje. Pošto ne mogu udomiti nijednu od prekrasnih životinja na njihovim stranicama, uzela sam ove preslatke rokovnike.
Cijena rokovnika je 40 kn. I novac ide za pomoć životinjama. Ne znam da li ih još imaju ali lako provjerite.

Rokovnik je dimenzija 15 cm x 10 cm. Prazan (nema nikakvih oznaka), na crte. I ima na stražnjoj strani vezicu, etiketu (ne znam kako da to nazovem) za kemijsku.
Savršen poklon za sve mačkoljupce i za svakog kome treba mala bilježnica u koje može zapisivati sitnice i uvijek ju nositi u torbi.




 
 
 

 
 
Vjerujem da u svakom gradu postoji neka udruga koja se brine za napuštene životinje. Ako ne možete pomoći udomljavanjem, volontiranjem ili novčano, možda imate doma neku staru robu, deke, ručnike i sl. što možete donirati.

Još danas traje akcija Udruge Lunjo i Maza sa Liburnijskog područja u kojoj možete donirati bar  1 kg hrane i 2 konzerve ili 20 kn. Mada, ukoliko ste u mogućnosti, pomozite i tijekom drugih mjeseci :).

Podsjećam i na aukciju na forumu.hr. Hvala Azzie na obavijesti :)

Real Tehniques Expert Face Brush


Trenutno sam prilično zauzeta pa samo jedan brzinski post.

Nedavno sam opet s iherba kupila par RT kistova (koji šok :D) i još neke, ali nisam ih još stigla sve isprobati pa ću ih recenzirati za koji tjedan.


Ako morate imati samo jedan face brush, onda je to ovaj, defnitivno je must have.

Mali je, ali nemojte da vas to odvrati jer ovaj kist vam je minimalno 6u1. S njime možete staviti tek. puder, puder u prahu/kamenu, rumenilo, bronzer, contour, highlight... Pogotovo je zgodan u žurbi jer ne morate mijenjati kistove, samo ga obrišete.
Gust je, lagano plosnat, i nekako četvstastog oblika, ali je vrh zaobljen.

Za tekući, možete ga nanositi klasično, potezima gore/dolje lijevo/desno, a s obzirom da je gust možete ga koristiti i kao buffing brush.

Za contour/rumenilo/bronzer, mali je pa omogućava precizno nanošenje, što je važno kod konturiranja, a nakon toga ublažite oštre linije kružnim pokretima.
U ova dva videa (foundation/bronzer, blush) možete vidjeti kako funkcionira sa raznim proizvodima.

Iako je mali, lijepo s njime možete utapkati puder da setujete tek., lice ne bude uopće brašnjavo, nema fallouta, lice izgleda fotošopirano.

Kad prelazite s tek. na praškaste proizvode, kao i svaki sintetički kist, samo ga obrišete. Ja ga laganim kružnim pokretima očistim o papirni ubrus ili maramicu, čak ni ne koristim sprej za brzo čišćenje kistova.

Za usporedbu, dimenzijama je sličan Sephorinom mineral foundation brush, ali nije toliko gust i lakše se s njime nanose proizvodi. Sephorin teže klizi po licu.

Ako želite Core set samo radi countour i buffing brusha (kao ja), uštedite si pare, uzmite ovaj.

I da ne duljim, evo slika:
 
 


RT bockalica, Expert face brush

RT bockalica, Expert face brush


Sephora #45 mineral foundation brush, RT EFB


RT EFB, Sephora #45 mineral foundation brush

RT EFB, bockalica, Blush brush, Powder brush

RT EFB, bockalica, Blush brush, Powder brush

RT EFB, bockalica, Blush brush, Powder brush

RT EFB, bockalica, Blush brush, Powder brush




4. lis 2012.

Avon lakovi za nokte

Napokon sam našla malo vremena, pa da napišem jedan brzinski post :)

Baš mi je danas stigla narudžba od Avona, i nekoliko lakova. Iako imam gelirane nokte, povremeno kupim neki lak koji je baš neobičan.
Inače su mi Avonovi lakovi dosta dobri, lijepo se nanose, dugotrajni su (prema recenzijama drugih) i kad su na akciji cijena nije tako loša, 25-29 kn/12 ml za Nailwear Pro i Speed Dry, dok se za CT kreće od 15-25 kn/8ml.

Već neko vrijeme planiram swatchnuti sve Avonove lakove koje imam i staviti slike, ali danas kad  sam provjerila, skoro svi koje imam više nisu u  ponudi, pa nema smisla swatchati.

Toliko su me oduševili novi lakovi iz linije Color Trend da sam morala odmah to podijeliti :).
 Radi se o mat lakovima i to vrlo neobičnim. Nisu klasični kremasti mat lakovi, već su istovremeno shimmerasiti i mat. Efekt je kao da ste preko šljokičavog laka stavili sloj mat laka.

U bočici izgledaju kao i svaki lak sa šljokicama (moj komentar kad sam ih vidjela je bio: in what universe is this matte :D). No kad se posuše, postanu stvarno su mat.

U ponudi imaju tri nijanse: Fuchsia Feel, Blue Royale (omiljeni :D) i Soft Violet. Boje su u katalogu dosta vjerne. Blue Royale jako lijepo izgleda već nakon jednog sloja, dok kod druge dvije nijanse ipak treba dva sloja (ili jedan gušći) da bi boja i prekrivanje bilo ujednačeno.

Ne znam koliko su postojani, s obzirom da sam ih tek dobila, a i na geliranim noktima svi lakovi dulje traju.
Kad ih skidate, prvo ode boja i ostanu samo srebrne šljokice, ali i one jako lako silaze kad drugi put prođete blazinicom.

Lakovi imaju 8ml i trenutna cijena je 19 kn (u C16 će biti 16 kn).

Da ne duljim, evo slika (koje baš nisu najbolje, ali swatchevi su vjerni).
 
Soft Violet, Fuchsia Feel, Blue Royale

 
 
2 sloja: Fuchsia Feel, Soft Violet, Blue Royale





Koji se vama najviše sviđa :D


Još sam uzela i Speed Dry lak u nijansi Smoky Plumes. Boja se na žalost nikako ne može dobro uslikati. Ili ispadne pretamno ili presmeđe (najvjernija je na prvoj slici). Radi se o prekrasnoj tamnijoj mauve boji, ime je savršeno opisuje. Swatch ću probati još koji put uslikati pa naknadno dodati sliku.


Smoky Plumes