23. ožu 2013.

Mozzarella kuglice




Ovaj sam recept smislila sinoć i danas sam isprobavala za ručak :D
Jednostavan je i brzo gotov.


Potrebno za 20-ak kuglica:
400g  mozzarelle, ocijeđene (ona koja nije pakirana u vodi)
sol, vlasac, drugi začini


Još potrebno:
1-2 jaja
2-2,5 dl mlijeka
par žl. brašna
kukuruzna krupica
krušne mrvice



U blenderu usitnite mozzarellu i dodajte sol i vlasac.
 
Oblikujte u kuglice.




















Možete ih ovakve ostaviti u hladnjaku da se malo ohlade i servirati uz neku salatu.



Ako ih želite pohati:

Uvaljajte kuglice u brašno.

Izmutite jaja i mlijeko (1-1,5 dl; kasnije postupno dodavajte još kako se smjesa bude zgušnjavala) i dodajte ostatak brašna.

U jednu posudu stavite manju količinu kukuruzne krupice u drugu krušne mrvice. Bolje je dodavati po potrebi tako da nemate puno ostataka na kraju, a i suhi sastojci se neće zgrudati.


Svaku kuglicu najprije umočite u tekuću smjesu, zatim ukrupicu, pa u tekuću smjesu, i krušne mrvice.  Malo ju protrljajte između dlanova da se suhi sastojci bolje prime.
Ponovite ove korake još dvaput.
Znam da je ovo malo naporno ali na ovaj način se dobije fina hrskava korica koja zadrži sir unutra.


Ostavite u hladnjaku pola sata do sat vremena. Pržite u dubokom ulju dok ne porumene.
Najbolje ih je pržiti neposredno prije serviranja tako da budu fino hrskave.  Možda uz neki umak :)


Fine su i kad se ohlade, ali ne valja da stoje predugo jer sir otpusti vodu, pa da ne bi bile gnjecave.

Mogu stajati  i par sati u hladnjaku. Samo ih  prije prženja, ako su vlažne ili ljepljive, još jednom uvaljajte u mrvice.


 
Osim vlasca možete koristiti druge začine ili ih puniti. Planiram probati kombinaciju s brokulom.

Ako imate neki prijedlog što dodati, pišite :D

6. ožu 2013.

Proizvodi koji su me razočarali


Ovo će biti jedan podulji post jer već neko vrijeme skupljam proizvode kojima nisam zadovoljna pa sam to sve htjela objediniti u jedan post, umjesto da svako malo pišem jedan sitni.
Neke sam prozvode koristila dulje vrijeme, neke sam potrošila do kraja, a od nekih sam odmah odustala. To ne znači da su proizvodi loši, jednostavno mi ne odgovaraju.


Pa krenimo:


Garnier Pure Active Fruit Energy scrub, Avene Micelarni losion, Eucerin DermatoClean micelarna otopina, Kerstase Bain Clarifiant

Garnier Pure Active Fruit Energy Energizing Scrubing Gel

Piling namijenjen masnoj koži s nepravilnostima. Može se koristiti svakodeevno. Tekstura mu je gelasta sa sitnim zrncima. Na licu je jako kremast i zrnca se jedva osjete, tako da će biti dobar i osobama sa osjetljivom kožom. Koža je nakon korištenja glatka i mekana.

Predivno miriše, nije precitrusan, ali je osvježavajući. Mene jako podsjeća na rahatlokum od ruže.

Količina 150 ml, cijena 40 kn.


Neću ponovo kupiti ovaj proizvod jer je više gel nego scrub, piling čestice su presitne. Mada bi i to zanemarila, da mi ne masti kožu. Nakon što se umijem s njime, za sat vremena koža mi se grozno zamasti.



Avene  Micelarni losion

Što piše na pakiranju:
Micelarni losion bogat je Avene termalnom vodom, poznatoj po umirujućem i antiiritacijskom djelovanju, te stoga umiruje osjećaj zatezanja i crvenilo kože.
Vrlo blagi losion nježno otklanja nećistoće i ostatke šminke s lica, očiju i usana, poštujući prirodnu ravnotežu kože. Zahvaljujući transaprentnoj i laganoj teksturi, obogaćenoj hidratnim sastojcima, micelarni losion sprječava dehidraciju i ostavlja osjećaj ugode i mekoće na koži.

Količina 400 ml, promo cijena 88 kn


Nemam osjetljivu kožu niti crvenilo pa ne znam da li usitinu pomaže kod tih problema. Blag je i lijepo skida šminku, mada lagano peče oči. No nakon uklanjanja makeupa imam osjećaj kao da imam film na koži i moram se umiti. Inače se nakon korištenja micelarnih otopina nikad ne umivam.
Također  jako mi se koža masti od njega, i zato ga više neću koristiti.

Miris je cvjetno kiselkast, nije mi uopće ugodan, lagano me iritira (osjetljiva sam na određene mirise). Ne znam kako mirišu drugi Avene proizvodi jer ih nisam nikad probala.

Super je za čišćenje kistova za tekući puder. Za par minuta otopi sve ostatke na kistu. Ali poslije treba kist dobro oprati jer ostane nekako mastan.



Eucerin DermatoClean 3u1 micelarna otopina

Što piše na pakiranju:
Micelarna otopina koja svojim učinkovitim ali blagim komleksom za čišćenje 3 u 1 temeljito čisti lice, tonira ga te uklanja šminku oko očiju.

Rezultat:
  • koža je primjetno čista i osvježena
  • koža bolje diše te je optimalno pripremljena za daljnu njegu
Za sve tipove kože. Bez mirisa. Testirano na osjetljivoj koži lica i na području oko očiju. Podnošljivost na koži deramtološki potvrđena.

Količina 200 ml. Cijena 100 kn.


Lijepo osvježava lice (gotovo hladi), ne ostavlja film na koži. Koža je poslije glatka i mekana.

Loše skida makeup (bb krema i puder u prahu), ni nakon 5-6 blazinica koža nije čista. Također peče za oči. I izaziva lagano crvenilo, iako nemam osjetljivu kožu.

Nije potpuno bez mirisa, ima nekakav neodređeni miris, svjež, gotovo klinički, koji se osjeti dok čistitite lice, ali kasnije ishlapi. Miris nije neugodan, ali može biti malo jak.

Meni osobno jedna od najlošijih micelarnih koje sam dosad probala. S obzirom da mi je kod micelarne otopine bitno da dobro ukloni makeup i ne peče, ova nije zadovoljila.
Kao tonik za lice nije loša, super je.



Kerastase Bain Clarifiant Long Lasting Purifying Shampoo 

Šampon namijenjen dubinskom čišćenju masne kose i masnog skalpa i regulaciji lučenja sebuma. Kosa je čista i lagana, većeg volumena, meka i svilenkasta.

Količina 250 ml, cijena na Feeluniqueu 14,05 £.


Šampon uistinu dubinski čisti kosu. Ne utječe puno na volumen i lepršavost kose, baš naprotiv, kosa je otežana i teško se prolazi prsima kroz nju. Ja imam tanku, ravnu svilenkastu kosu.

Potrošila sam gotovo cijeli šampon. 2-3 tjedno bi prala kosu s njime.
Uopće ne pomaže regualciji lučenja sebuma, kosa mi se samo još više mastila od ovog šampona.
Inače perem kosu navečer, prije spavanja i sutradan je do navečer lagano masna. Kada sam koristila ovaj šampon, kosa mi je već ujutro bila masna.




LRP Effaclar Duo, LRP Effaclar A.I., Payot  Pate Grise, Vichy Dermablend Stick


LRP Effaclar Duo Korektivna njega protiv nepravilnosti koja odčepljuje pore

Uklanja jače izražene nepravilnosti. Odčepljuje pore. Namijenjen koži s izraženim nepravilnostima.

Rezultat su čišće pore. Nestaju jače izražene nepravilnosti. Koža je glađa i čišća. Trajna ravnoteža - čuvanje svih kvaliteta zdrave kože.
 
Nanijeti ujutro i/ili navečer na cijelo lice. Idealna podloga za šminku. Nekomedogeno.
 
Količina 40 ml, cijena  98 kn.
 
 
Dosada sam potrošila pola kreme. Koristila sam ju samo navečer, jer ujutro rijetko koristim kreme za lice. Imam trenutno normalnu do mješovitu kožu sa proširenim porama i povremenim prištićem, bez nekih značajnih nepravilnosti.
 
Ugodna je na koži, brzo se upija, ne masti. Koža je poslije glatka i mekana. Dobra je podloga za puder.
 
Na žalost, uopće nema nikakvog učinka, pore su i dalje začepljene i vidljive. Prištići dođu i prođu.
Ponekad me zna lagano peckati kad ju nanesem.
 
 
 
LRP Effaclar A.I. Korektor za ciljano uklanjanje
 
Dubinski čisti lokalizirane nepravilnosti. Sprječava nastanak tragova na koži. Namjena za lokalizirano uklanjanje na masnoj koži s nepravilnostima.
 
Dubinski čisti i uklanja nepravilnosti. Koži ponovno vraća savršenu ujednačenu površinu.

Nanositi lokalno dok ne nestanu nepravilnosti. Effaclar A.I. može se koristiti i ispod šminke. Nekomedogeno.
 
Količina 15 ml, cijena 85 kn.
 
 
Koristim ju po potrebi. Lagana krema koja se brzo upije, ne masti kožu. Koža je matirana.
Osim toga nema nikakvog učinka. Ne pomaže kod prištića, ne utječe na zacjeljivanje, ništa. Beskorisan proizvod.

 
Iz nekog razloga LRP proizvodi mi uopće ne odgovaraju. Osim ova dva tijekom godina sam probala i druge proizvode iz Effaclar linije i uvijek se razočaram. Možda nemaju na što djelovati, jer nemam puno prištića. Također, miris mi prilično smeta.



Payot Pate Grise

Krema za lokalno tretiranje prištića. Potiče izbijanje nećistoće na površinu i sazrijevanje prištića. Ubrzava proces sazrijevanja do 3 dana. Ključni sastojak,  Ichthyol Pale, ima jak umirujući i anti-bakterijski učinak i pomaže usporiti proizvodnju sebuma. Također privlači nečistoće na površinu kože.

Količina  15 ml, cijena na Feeluniqueu 12.75£.


Bez sumnje, nagori proizvod za njegu kože koji sam ikad probala.
Radi se o gustoj, masnoj, ljepljivoj pasti, prilično neugodnog mirisa, koja ne radi apsolutno ništa, osim što zagušuje kožu.

Možda je ova pasta dobra za bolne, upalne akne koje dugo sazrijevaju i teško se liječe, ne znam, takve nisam nikad imala. Za mojih par prištića koji sazriju za dan-dva je neučinkovita i samo mi radi probleme.



Vichy Dermablend Ultra Corrective Cream Stick

Stick je za sve tipove kože. Za besprijekoran prirodni izgled i prekrivanje svih nedostaka, tamnih podočnjaka, akni, crvenila, pigmentacijskih mrlja.
Dostupan u 7 nijansi. Sadrži SPF 30.

Količina 12 g, cijena 157 kn


Imam ga u nijansi 14 Nude, koja mi je jednostavno prenarančasta. Problem je što u našim ljekarnama  nema testera pa sam ga morala kupiti na pamet.

 
Jako je kremast, ali nije mastan. Kada se nanese na kožu posuši se i neprimjetan je.
Prekrivanje je srednje. Izvrsno prekriva crvenilo i tamne mrljice (od prištića). Ne ističe pore. Za podočnjake (slabije izražene) je isto jako dobar, posvijetli to područje i neutralizira plavilo, a pošto je prilično kremast, lijepo se blenda i ne uvlači u bore, bar ne previše. Kao i svaki drugi korektor, s vremenom će se skupiti u boricama, to je neizbježno.

Također, sam probala prekriti crni madež i nakon pet tankih slojeva je i dalje vidljiv, iako korektor ne izgleda cakey i ne skuplja se. Ističe suha, perutava područja, nakuplja se u tim dijelovima.

Meni osobno ovaj puder/korektor nije po ničemu poseban, a kako isti efekt mogu postići sa puno jeftinijim korektorima, neću ga ponovo kupovati.






Loreal Double Extension, Bipa  b.pretty All in one, Maybelline Illegal Length, Avon Super Extend Extreme, Oriflame HyperStretch maskara


Loreal Double Extension Beauty Tubes Technology

Loreal Double Extension Beauty Tubes

Loreal Double Extension Beauty Tubes četkica

Ovo mi je prva tubes maskara. I prilično sam razočarana. Primer mi se jako sviđa, no sama maskara nikako. Četkica je kruta i velika, iako nije problem s njom raditi, a maskara mokra. Nakon dva sloja, lijepo podigne i produlji trebavice ali slijepi ih zajedno. A prilikom rasčešljavanja se trusi i mrvice  ostanu po trepavicama.

Količina 2x7 ml, cijena 95 kn.



Bipa b.pretty All in one maskara

Bipa b.pretty All in One

Bipa B.pretty All in One četkica
 
Gumena četkica konusnog oblika, sa kratkim iglicama. Ne daje puno volumena, niti produljuje trepavice. Čim se nanese uvijene trepavice se izravnaju i padnu. Tek nakon trećeg sloja se može primjetiti malo volumena, no onda trepavice izgledaju mjestimično pokrivene maskarom.
Probala sam ju i sa drugim četkicama, ali problem je baš u samoj maskari, jednostavno je loša.

Količina 12 ml, Cijena 19,90 kn



Maybelline Illigal length maskara
Maybelline Illigal Length

Maybelline Illigal Length četkica

Klasična četkica. Maskara je prilično mokra i sadrži vlakna za produljivanje. Lijepo produlji/izvuče trepavice, ali izgledaju jako tanke, bez volumena. Puno je bolja nakon mjesec dva, šest :), kad malo odstoji, u početku ne valja ništa. Ne trusi se niti preslikava.

No potrebna je posebna tehnika nanošenja.
Uobičajeno je da kada nanosim bilo koju maskaru mičem četkicu lagano lijevo desno da obloži sve trepavice i razdvoji ih. Kada nanosim ovu maskaru, moram povući četkicu od korijena do vrha, bez pomicanja lijevo desno i drugi sloj se treba nanijeti dok se prvi nije potpuno osušio.
Kome treba tolika procedura radi malo produljivanja.

Količina 6,9 ml, cijena 69,90 kn



Avon Super Extend Extreme maskara

Avon Super Extend Extreme
 
Avon Super Extend Extreme četkica

Avon Super Extend Extreme četkica

Gumena, prilično tvrda četkica neobičnog oblika. Ima iglice različite duljine. Maskara je mokra i sadrži vlakna za produljivanje.
Ne produljuje trepavice uopće. Daje im malo volumena, no nakon drugog sloja trepavice su sljepljene. Ne trusi se niti preslikava.

Količina 7 ml, cijena 75 kn.



Oriflame Hyper stretch maskara, s prolong komplexom

Oriflame  HyperStretch,prune

Oriflame HyperStretch četkica

Maskara sadrži sastojke koji potiču rast i produljivanje trepavica. Uska četkica, sa prilično raširenim dlačicama, oblikovanima u spiralu. Lagano sužena u sredini. Sama maskara je kremasta. Ne radi ništa posebno, ne produljuje i daje jako malo volumena. Ne preslikava se niti trusi.
U nijansi prune.

Količina 8 ml, cijena  69 kn.


Slike maskara nisu baš najbolje, ali već ih mjesec dana pokušavam uslikati i ovo je najbolje što sam dobila.




Lilith  prirodna kozmetika balzam za usne malina



Lilith prirodna kozmetika balzam od maline

Prije 10-tak dana u Beuty & Mess darivanju osvojila sam ovaj balzam i sapun Aloha. Bila sam stvarno oduševljena jer sam već dugo htjela probati Lilith proizvode, a i stvarno rijetko išta osvojim.
Zato mi je tako žao što mi nisu odgovarali :(. Ali planiram u budućnosti probati druge njene proizvode :).

Aloha sapun sam odmah proslijedila, bez probavanja jer mi miris ne odgovara. Zbog alergijskog rinitisa mnogi mirisi mi smetaju ili mi nešto miriše drugačije nego što bi trebalo. Ovaj sapun mi miriše po detergentu za veš i sodi bikarboni, a prijateljica je oduševljena mirisom :).


Što Lilith  kaže za balzam:
Balzam za usne slatkog mirisa maline, napravljen na kakao maslacu, pčelinjem vosku i medu :)
Prikladan za ispucale, suhe usne.

Dostupan u dvije gramaže.

20 gr (ružičaste kutijice) - 25 kn

10 gr (bijele kutijice) - 15 kn


Balzam je  lagane kremaste teksture. Na usnama je proziran, nije mastan, ali im daje sjaj. Potrebno ga je jako malo, dobro se razmazuje. Ima ugodan miris po malinama. Nema neki zamjetan okus.
Prilikom nanošenja sam osjetila lagano hlađenje kao da sadrži mentol.

Na žalost jako mi isušuje usne. Nakon nanošenja, prvo sjedi na usnama, a za sat vremena (mjerila sam  :D) se potpuno upije i nestane te su usne matirane. Usne su glatke i mekane ali istovremeno suhe.
Meni inače rijetko koji balzam odgovara tako da nisam baš kriterij :).

Mislim da bi ovaj balzam bio dobar za održavanje usana koje su u dobrom stanju, za nezahtjevne usne.




Da li ste isprobali neke od ovih proizvoda i kako su vam se svidjeli? Koji su proizvodi vas razočarali?


 

2. ožu 2013.

Avon Supershock Gel olovke za oči

Avon Supershock gel lineri: Aquapop, Flesh, Blackberry, Golden Fawn
 
Jako volim olovke za oči i gel linere. Tako da su ove Avonove olovke savršena kombinacija, jer se zapravo radi o gel lineru u obliku olovke.

Radi se o klasičnim olovkama, na šiljenje (jedini minus). Na vrhu se nalazi prikaz boje, što je korisno kada  imate puno olovaka :D

Količina je 1,2g.

Redovna cijena im je 46 kn, a u trenutnom su katalogu dostupne po 29 kn što se stvarno isplati :).


Olovke su pigmentirane, kremaste, lijepo klize po kapku, lako se blendaju i jednom kada se posuše ne mrdaju cijeli dan.
Za jako masne kapke preporučam  korištenje baze za sjenilo i fiskiranje transparentim puderom da bi se osigurala postojanost i spriječilo preslikavanje.

Nisu vodootporne, ali mogu se koristiti za waterline i uglavnom dosta dugo izdrže.

Dostupne su u nekoliko nijansi. Crna i srebrna su dio redovnog asortimana, a ostale nijanse se mijenjaju sa sezonama. 
U 2010./2011. bio je najveći izbor nijansi: Steel (tamno siva), Plumful (ljubičasta crvenog podtona, boja šljive), Bronze (brončana), Khaki Shimmer (zelena sa zlatnim odsjajem)  i Black Shimmer (crna sa sitnim šljokicama). Zanimljivo je da je nijansa Khaki Shimmer tek ove godine pojavila u ponudi u V. Britaniji.

Prošle godine u ovo vrijeme su predstavljene Blackberry (crna sa sitnim crvenim šljokicama) i Golden Fawn (taupe boja) koje su još uvijek dostupne iako se ne nalaze u katalogu (dio su Neto ponude).

U prošlom katalogu su predstavljene dvije nove LE nijanse, Aqua pop (peackock plava) i Flesh (blijedo ružičasta).



Swatchevi:
Golden Fawn,  Blackberry, Flesh, Aqua pop prirodno svjetlo

Golden Fawn, Blackberry, Flesh, Aqua pop prirodno svjetlo

Golden Fawn, Blackberry prirodno svijetlo
Golden Fawn, Blackberry, prirodno svjetlo

Golden Fawn, Blackberry, sunce
Flesh, Aqua pop prirodno svjetlo

Flesh, Aqua pop sunce
Blackberry, Flesh, Aqua pop sunce

Blackberry je jako teško uslikati da se vidi stvarna boja, na swatchevima izgleda smeđe. Inače je jako krasna :). Na ovom blogu možete vidjeti vjeran swatch.


Jako mi je žao što Avon nema više u ponudi sve nijanse, jer se radi o stvarno izvrsnom proizvodu i trebale su sve nijanse biti dio redovnog asortimana, i samo nadopunjavati novim nijansama :D.




Kako vam se sviđaju, da li ćete možda odabrati neku od  ovih nijansi ili se držati standardne crne?