3. sij 2012.

Blogovi & Youtube

Trenutno me ne hvata inspiracija za ničim kreativnim (muči me gadna zubobolja još od Božića) i zauzeta sam sa drugim stvarima, pa zato jedan jednostavan post: popis blogova i YT-era koje pratim i definitivno preporučam :).

Blogovi

Blog koji vjerno pratim već dulje vrijeme je vjerojatno svima poznat Beauty addict.
Volim ovaj blog, jer uvijek ima hrpa iskrenih recenzija proizvoda, nisu samo hvalospjevi, i nisu samo high end proizvodi već ima i drogerijskih, podjednako su zastupljeni svi. Čitajući ovaj blog otkrila sam puno nepoznatih tvrki i brandova kao i mnogih stvarno izvrsnih proizvoda (što mom novčaniku nije nikako drago :D).
Swatchevi su uvijek izvrsni i dobro dočaravaju stvarne boje, što kod nekih swatcheva nije slučaj. Također, uvijek ima dobrih savjeta i redovni su postovi, koji su pisani zanimljivo i bez nepotrebnog baljezganja o ničemu :), a ima i puno nagradnih igri u kojima možete osvojiti stvarno zanimljive nagrade.
Često prije kupnje nekog proizvoda prvo pogledam recenzije na blogu, a kad imam vremena čitam stare postove.

Drugi blog koji pratim je Make up Make out.  Autorica bloga je stvarno kreativna, pa uvijek možete vidjeti jako zanimljive kombinacije makeupa. Naravno, također ima i jako dobre recenzije proizvoda i swatcheve. I isto kombinira i HE i drogerijske marke tako da se za svakoga može naći ponešto. Postovi su zanimljivi i ugodni za čitanje.

Parookeets  je još jedan izvrstan blog koji pratim. Obožavam njihove recenzije i swatcheve.

Pratim i druge blogove ali ne tako redovno.

Youtube

Što se tiče youtubera, pratim samo par njih. Najvažnije mi je da su iskreni u recenzijama, ako ih pratim zbog toga, i da nisu dosadni. Neke youtubere jednostavno ne mogu smisliti jer su nepodnošljivi. Nema ništa gore nego kad netko pola sata melje o nečemu nevezanom za video (npr. TiffanyD) ili jednostavno ima irititantan glas, krevelji se i sl. (npr. Kandee). Također mrzim kad netko koristi isključivo jedan brand, najčešće je to M.A.C. i samo niže hvalospjeve o tom brandu. Nemam ništa protiv MACa, ali jednostavno teško mogu povjerovati da je to najbolji brand koji postoji i da je im je cijeli asortiman jednostavno vrhunski i da nema boljeg od njih.
Čak i ako bi htjela pogledati takve video uratke :D, jer su često dobri i korisni, jednostavno ne mogu. Eventualno ih pogledam bez zvuka i na preskokce :D, ali jako rijetko.

Pa da počnemo :)
Svima poznate Pixiwoo sestre, obje su profi MUA i stvarno znaju svoj posao. Uvijek imaju jako dobre i zanimljive  tutorijale, i ugodno ih je gledati, za razliku od nekih YT "gurua".

Lisa Eldrige, također profi MUA, radi sa mnogim zvijezdama i definitivno zna što govori. Tutorijali su stvarno jako ugodni za gledati, zanimljivi, uvijek ima puno korisnih savjeta.
Ako pogledate njene Basics tutorijale, možete jako puno naučiti o makeupu.

I još jedan profi MUA, Wayne Goss. Osim jako dobrih savjeta, koji itekako pomažu, uvijek ima jako dobre recenzije proizvoda. Volim njegove videe jer su uvijek iskreni. Čovjek kaže kako je, ako je proizvod sranje reći će da je sranje :D.

Osim njih, rado pratim i:
Emily, odnosno Beauty Broadcast, predivna djevojka koja nije profi MUA, ali isplati se pogledati njene videe. Jako je ugodna i uvijek vesela, čisti je užitak gledati ju, uvijek me oraspoloži :). Obožavam njene recenzije, jer je uvijek iskrena. Također, što mi se posebno sviđa, podjednako koristi high end proizvode kao i drogerijske i ako postoji drogerijski proizvod koji je jednako dobar kao i HE, podijelit će to otkriće :). I nešto što mi se također sviđa, ne reciklira materijal, odnosno neće i na blogu i na YT govoriti o istome.

Marlena, odnosno Makeupgeek, je još jedna YT-erica koju vrijedi pogledati. Uvijek ima jako zanimljive kreacije, koje vrlo jednostavno možete kopirati. Također, ima jako dobre recenzije i swathceve.

I na kraju Julia, odnosno MissChieovus, također jako ugodna cura. Ima uvijek zanimljive kreacije i tutorijale. Također mi se jako sviđa što koristi mnoge proizvode koji su svima dostupni i možete otkriti neke iznimno kvalitetne brandove koji su uglavnom nepoznati.


Nisam navela hrvatske youtubere jer ih ne pratim. Ne zato jer smatram da su loši, već jednostavno prečudno mi je slušati nekog na hrvatskom :D



Preporučite i vi svoje omiljene blogere/youtubere :)


2 komentara:

  1. Meni je definitivno otkriće LetzMakeup! Cura je toliko kreativna i ima puno odličnih savjeta! Trebalo mi je malo duže da se naviknem na naglasak, ali isplatilo se!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikako da ti zahvalim na preporuci, izvrsna je cura :D. Naglasak mi uopće nije problem, baš mi je simpatično čuti irski. Jedino me malo smeta što nije baš ažurna s informacijama na blogu. Kad objavi neki tutorijal na YT, treba čekati par dana da napiše popis korištenih proizvoda na blog.

    OdgovoriIzbriši