13. tra 2013.

Tangle Teezer vs. Macademia No tangle



Prije godinu dana sam kupila Tangle Teezer, a prošle godine u 11. mj. sam uzela Macademia No tangle četku za kosu sa Beutybaya. Bilo je nekih komplikacija sa dostavom, paket je poslan na krivu adresu i izgubio se, te sam mjesecima čekala da pošalju drugi paket koji je, kad je konačno poslan, stigao za 10-tak dana.



Tangle Teezer


Kupljena sa službene stranice za nekih 10-tak funti, no oni ne šalju u HR. No već dugo je Tangle teezer dostupna i na mnogim UK siteovima (Feelunique, Lookfantastic, Beautybay) kao i u raznim frizerskim salonima.

Model koji imam je The Original u boji Disco Purple.

Neobičnog oblika, koji dobro leži u ruci i olakšava korištenje, mada je u početku malo čudno za držanje.

Četka je napravljena od plastike i iznutra je šuplja pa prilikom četkanja proizvodi čudan zvuk.

Iglice su od mekane fleksibilne plastike, različite duljine što zapravo olakšava rasčešljavanje i sprečava čupanje i lomljenje kose.

Nakon godinu dana korištenja par rubnih iglica se malo iskrivilo, ali vjerujem da je to više zbog mjesta gdje ju držim (ladica sa svim priborom za kosu) a manje zbog korištenja.

 
 
 
 

Macademia No tangle

 
 
Kupljena na Beautybayu tijekom sniženja za nekih 60-tak kn.

Dostupna kod nas u raznim ljekarnama i frizerskim salonima, te trgovinama frizerske opreme. Cijena varira (90-120 kn). Također dostupna na hqhair i već spomenutom beutybayu.

Napravljena od plastike. Iglice su također od mekane fleksibilne plastike različite duljine što olakšava rasčešljavanje.

Sličnog ergonomskog oblika kao i TT, ali ima dršku. Drška nije praktična, prekratka je i nezgodna za držanje.

Četka je napravljena iz dva dijela i nije zaljepljena pa se lako može razdvojiti. To se dogodi eventualno ako četka padne na tlo pod određenim kutom, inače se prilikom korištenja neće radvajati. A uvijek se spojevi mogu zalijepiti.

Neke iglice su bile odmah u početku savijene. Razlog tome je bezvezna ambalaža koja ima otvor kroz koji možete popipati iglice.

 




 Imam ravnu tanku kosu srednje duljine (do ispod lopatica).


 Obje četke sam koristila na mokroj i suhoj kosi. Zadovoljnija sa Tangle teezerom, puno  brže i bolje rasčešlja kosu. Macademia No tangle četka kao da ima kraće iglice (iako su kod obje četke iste duljine) pa teže prolazi kroz kosu. Kada se češljam sa TT ne moram podignuti kosu s vrata i s donje strane četkati, dok je to obavezno sa Macademia četkom.

Prilikom četkanja, ispadne nešto kose što je normalno ali kosa više ne puca, ne lomi se.

Kod četkanja suhe kose obje su jednako učinkovite. Ne koristim ih na suhoj kosi jer me zaližu. Kako mi je kosa tako tanka i svilenkasta, odmah se zalijepi za glavu.

Obje četke su stvarno izvrsne, ali meni je TT ipak malo bolja i nju bih prije preporučila.




Da li ste probali neku od ovih četki i koja vam je bolja :D?




3 komentara:

  1. Imam samo Tangle Teezer i ono ok mi je, s obzirom da nemam puno kose, nisam previše kompetentna :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Gledam te četke dugo, ali još nisam zaključila da li je to za moju kosu. Moja kosa je kao žica i kad mi se naprave čvorovi katkad je teško i češljem proći kroz njih. Klasičnu četku ne koristim za rasčešljavanje jer je nemoguće da prođe kroz nju.. Hmm. Ali jako su interesantne ove četke!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam samo TT (pink) i sam jako zadovolnja.

    OdgovoriIzbriši