4. svi 2013.

Recenzija Himalaya pjene za umivanje s neemom i Abbamart Bubble Bubble pore cleansing četke za umivanje

Ovo su trebala biti dva posta, ali jednostavnije mi je spojiti ih u jedan malo dulji jer ionako ih koristim zajedno :)


Himalaya Purifying Neem Foaming Face Wash za normalnu/masnu kožu

 
 
Što proizvođač kaže:
Specially formulated to give you clear, problem free skin, a soap free, daily use foaming face wash that spreads smoothly over your face and removes excess oil and impurities without over-drying. Neem, well-known por its puryfing and antibacterial properties, kills problem causing bacteria. Combined with Turmeric, it helps control acne and pimples, leaving your skin soft clear, refreshed and problem free.


Sastojci:
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polysorbate 20, Curcuma  Longa Root Extract, VEtiveria Zizanoides Root Extract, Fragrance, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA,Citric Acid, BHT, CI 19140, CI 42090


Ovu sam pjenu kupila još u prvom mjesecu jer sam čitala dosta pohvala za Himalaya proizvode. Kako ne volim gelove za umivanje, odabrala sam pjenu jer tada još nisu imali u ponudi scrub.

Koristim ju nekih 2-3 mjeseca i otprilike sam pola potrošila. Pjenu koristim samo navečer, jer ujutro se ne umivam, samo očistim lice micelarnom.

Pjena je jako bogata i kremasta. Ugodnog, blagog mirisa. Ne isušuje niti iritira kožu.

dvije pumpice


Čisti sav makeup s lica, te djelomično maskaru. Može lagano iritirati oči.
Lice je nakon umivanja mekano, svilenkasto, bez zatezanja.

Ne sužava pore, i neće isušiti prištiće. Ali drži pojavu novih pod kontrolom. Ja imam prilično čisto lice sa par prištića tako da ne znam kakva bi bila za nekog s problematičnom kožom.

Potrebna je jedna pumpica za cijelo lice. Otkad ju koristim u kombianciji sa Abbamart Bubble Bubble četkom dovoljno mi je pola pumpice.

Jako sam zadovoljna ovom pjenom. Izvrstan proizvod za svakodnevno umivanje. I otkad ju koristim, rijetko posežem za pilinzima.


Kupljena u Bipi. Količina150 ml, cijena oko 45 kn.




Abbamart Bubble Bubble Pore Cleansing brush



 
Ovu sam četku osvojila u Abbamartvovom FB darivanju.


Četka je pakirana u kartonsku kutiju i oko samih dlačica se nalazi čvrst kartonski prsten kako bi se spriječilo da se ošteti u transportu. Mada ju još dodatno zapakiraju bubble wrap.


Četka je napravljena od najlonskih vlakana, gusto pakiranih, sa drvenom bazom. Iznimno je mekana i jako gusta, kao kabuki kist. Ugodna je na licu, nježna, ne grebe, ne izaziva nikakve iritacije.

Jako dobro zapjeni umivalicu i potrebna je mala količina.


Ne bih se u potpunosti složila sa navodima na službenoj stranici. Istina, čisti bolje nego kada se proizvod umasirava rukom, ali ne čisti bolje od krpice (wash cloth). Također, ne utječe puno na stanje pora. Nisam primjetila da su nakon umivanja čistije, uže.

U usporedbi sa klasičnom četkom za umivanje, ova je puno gušća i nježnija i odgovarat će i najosjetljivijoj koži, ali nekako imam osjećaj da kad oribam lice sa klasičnom četkom puno je čistije (jer ga pošteno izriba :)). Ali ja inače volim grublje čistače.


Jednostavno se čisti i održava. Lako se i brzo ispere i nema otpadanja dlačica ni prilikom korištenja ni kasnijeg pranja.  Jedino uvijek pazim da kad ju smočim da smočim samo dlačice jer se bojim da se ne bi odvojila od drške ili da se drška s vremenom ne uništi jer je drvena, ali za sad nema nikakvih problema.



Nedostaci:

Drška je neobičnog oblika i jako je mala. Bila bi bolja da su napravili klasičnu dršku ili okruglu, bez ovog zavijutka, jer je jednostavnije za držati.

Dugo se suši. S obzirom da je jako gusta treba joj dva dana da se potpuno osuši.

Nije dobra za pilinge/scrubove. Više pilinga završi u četki nego na licu i opet bude kao da ste se umili gelom.

 Cijena od 19,50 $ + poštarina je ipak malo previše. Ali dugoročno se uštedi na gelovima i drugim umivalicama pa se onda isplati. Jeftinije se može naći na ebayu i bic-u:)


Da ju nisam dobila, ne vjerujem da bi ju ikad kupila. Iako opis na stranici zvuči zanimljivo, ja jednostavno nakon par korištenja odustanem od tih spravica i pomagala pa bi to bilo bacanje novaca. Ali koristim ju već mjesec dana, što je stvarno uspjeh i zadovoljna sam. Nastavit ću ju koristiti dok ne potrošim pjenu (koja će mi očito trajati još pol godine kako se sporo troši :D) jer mi je praktičnija nego da koristim ruke :)


Za razliku od Sigmine Clean & Polish čistilice, pjena mi ne leti na sve strane (kako se četka vrti, ako ju ne ocijedim dobro sve šprica) i mogu nanijeti proizvod za umivanje direktno na četku, ne moram prvo rasporediti po licu.

Imala sam i klasične četke za umivanje (jedna mi stoji neotvorena već par godina u ladici) ali su mi te četke uvijek bile više smetnja nego korist.



Kad sam otvorila kutiju i prvi put vidjela četku, podsjetila me na Physicians Formula Airbrusing kabuki i naravno da sam pomislila da  ukoliko ne bude dobra za umivanje, mogla bi biti dobra za puder.
Naravno da sam probala i pudere nanijeti s njom :D. Još bi i prošla za puder u prahu,  ali tekući nikako.



Što inače koristite za umivanje i kako ste zadovoljni?  Da li ste probali ili bi probali neki od ova dva proizvoda?

Broj komentara: 6:

  1. Jako zanimljivo zvuči i pjena i četka.

    Pjenu ću kupiti svakako, jer dolazi sezona pojačanog sebuma i baš mi nešto takvo treba:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristim od Bioderme Sebium pjenušavi gel. A četke ne rabim, nekako mi na kraju budu samo na smetnju ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala nikad umivalice od njih, ali vjerujem da je stvarno dobar, ako je suditi po ostatku linije :)

      Izbriši
  3. Mogu reći da sam i ja zadovoljna sa pjenom, imam većinom masno lice i osjetljivu kožu, sklonu prištićima. Dobra je za sve navedno osim za oči hehe, ali u zadnje vrijeme postoji jedna mana, no to je moguće do moje kože i ostalih preparata koje koristim - treba mi dva umasiravanja pjene da mi koža bude squeeaky clean. To mi malo smeta, ali mislim da bi većini ljudi mogla odgovarati. I doista se sporo troši. Sad, nisam sigurna koliko u njoj ima neema i odbojna mi je ta žarko zelena boja, tako da ću razmisliti ako ću je ponovo kupiti.
    Četke nisam koristila, ali mislim da moji ožiljici pamte svašta hehe a najviše grube peelinge grrr. Sviđa mi se kako je gusta (isprobala si je s puderom haha) ali bas su pretjerali sa cijenom. Od tih pore stvarčica bih probala onaj panasonic ili koja je već marka bila aparatić za čišćenje, zanima me. No mogu reći da sam zadovoljna kako mi se lice poboljšava :) sa supplementima i maskama od neema, ulja i iz lusha.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni boja ne smeta. Bitno mi je da je dobar, lijepo očisti lice, bez isušivanja a ako će biti i boje kakice, nema veze :). Imala sam Panasonic za pore i nije mi baš bio učunkovit.

    Morala sam probati i za puder, kistova za makeup nikad dosta :D

    OdgovoriIzbriši