16. velj 2012.

Avon Planet spa Shea butter Luksuzni soufflé za lice



Nisam baš neki ljubitelj Avona, ali imaju neke proizvode koji su stvarno izvrsni. Proizvodi iz Planet spa linija su  jedni od njih. Dosta su skupi, ali svakih par kataloga su na nekoj akciji tako da se isplate.
Ovu kremu sam isto uzela na akciji u prošlom katalogu.
Inače imam masnu kožu, no ove zime je postala toliko isušena, sva je bila gruba, zategnuta i čak se počela ljuštiti oko nosa. Uobičajeni hidratni serum koji inače koristim umjesto kreme za lice (jer sve kreme su mi preteške) mi nije bio dovoljan, čak bi me lice počelo peći kad bi ga stavila.
Ovu kremu sam uzela bezveze, lijepo je mirisala cijela ta linija :) pa sam odlučila probati, a računala sam ako mi ne bude odgovarala uvijek ju mogu dati mami.

Na kutiji piše da krema regenerira kožu i daje joj sjaj. Preporuča se korištenje ujutro i navečer. Pakiranje je od 75 ml.

Kad sam ju izvadila iz kutije bila sam zbunjena što sam to dobila. Krema se u posudi presijava biserno srebrnim sjajem. Čak sam razmišljala da ju vratim bez da uopće otvorim, jer tko bi htio da se toliko sjaji.
Na kraju sam ju ipak isprobala jer mi znatiželja nije dala mira :D.






Krema je čudne strukture, nešto kao gusti losion a opet gotovo pjenasta. Jako je lagana, malo je treba, lijepo se razmazuje i brzo upija. I nakon što se upije, više se ne sjaji ništa, jeeeee :D.








Ono što me oduševilo je kad se upila, koža mi je postala tako mekana, svilenkasta, čak i oni dijelovi koji su se ljuštili. I najbolje od svega, takva je ostala i sutradan cijeli dan (obično stavljam kreme samo navečer). I inače mi nakon što stavim kremu koža bude mekana i glatka, ali ne toliko dugo i toliko mekana. Ovako mi mekana koža nikad nije bila.
I područje ispod očiju mi je glatko i nahranjeno, nema potrebe da uopće stavljam okoločnu kremu.

Puder mi je također divno legao na lice, bez primera, bez kreme, samo puder.
Probala sam ju staviti i ujutro prije pudera, da vidim da li će mi se koža jače mastiti, koliko će mi puder trajati i nije uopće bilo problema, čak mi pore nakon što nanesem puder izgledaju manje vidljive.

U početku kad sam ju stavila pojavilo mi se par prištića po nosu pa sam mislila da je zbog kreme, iako me to ne bi spriječilo da ju koristim i dalje (toliko mi se sviđa) :). Prestala sam ju koristiti par dana da utvrdim da li su prištići došli zbog kreme, ili nekog od drugih proizvoda koje sam također koristila. Nakon par dana kad su se prištići povukli, nastavila sam koristiti kremu i nema više nepoželjnih reakcija.
Na kraju se ispostavilo da zato jer mi je koža na nosu bila toliko suha i ispucana, kad sam stavila kremu malo su mi se ti dijelovi upalili. To mi se događa i na rukama.

Krema ima lagani miris po shea butteru. Meni osobno predivno miriše no nekome će možda miris smetati. Na sreću ne zadržava se predugo.

Jedini nedostatak ove kreme bi bio što nema SPF, a vjerujem da je to mnogima važno kod dnevnih krema. I možda neće biti dovoljno hidratna za iznimno suhu kožu jer je lagana, nije kao uobičajene hranjive kreme (ja pod hranjive kreme mislim jako guste, masne kreme), no dobro je što se može nakon što stavite jedan sloj i upije se, ponovo staviti još jedan sloj bez da se počne guliti i sl.

Još ćemo vidjeti kako će mi lice reagirati na ljeto, no za ovo vrijeme meni je ova kremica savršena i nemam  potrebe koristititi 3 različite kreme (dnevna, noćna, okoločna), jer ova zadovoljava sve potrebe.

Regularna cijena je 95 kn. Ja sam ju uzela na akciji za 49 kn (uz kupnju još jednog Planet spa proizvoda). U trenutnom katalogu (vrijedi do kraja mjeseca) je snižena na 75 kn, no može se kupiti u setu s kremom za ruke iz iste linije za 85 kn.













Broj komentara: 5:

  1. Cijena je malo too much za mene ali si ti uhvatila super povoljno sniženje, bravo. :)
    Inače mi djeluje privlačno, hvala na reviewu. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovako u setu s kremom za ruke nije strašno skupa, dođe 50 kn, a krema za ruke 35. Pa ako netko ne želi kremu za ruke, uvijek ju može vratiti :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Provjerila sam katalog 04 i 05. U katalogu 04 bilo koja dva Planet spa proizvoda će biti za 89 kn, dok će u katalogu 05 ova krema biti 65 kn.

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam kremu za laktove i suhe dijelove iz ove linije i obožavam ju. Regularna cijena joj je preko 60 kn, ali nađe se često na akciji. Kupila sam ju dvaput za 39 kn :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za nju sam isto čula dosta pohvala. Ja koristim Balein maslac od čokse za sve, nemam posebnu kremu za stopala :)

      Izbriši