5. velj 2012.

Coastal Scents 7-dijelni putni set kistova

Izvor: www.crownbrush.com




Prošli mjesec je Coastal Scents imao akciju 50%  na određene proizvode. Iako nisam ništa planirala kupiti, kad sam vidjela ovaj set jednostavno nisam mogla odoljeti.
Redovna cijena seta je 24,95$, što je definitivno previše i nikad ga ne bi kupila po toj cijeni. No, kako je bio na akciji 50%, i još su imali ponudu za kupljenih 20$ dobije se popust 5$ (a ja totalno padam na akcije :D), set me izašao svega 9,95 $. Naravno poštarina je bila veća od cijene samog proizvoda (11,39 $) ali čak i sa poštarinom opet se isplati. Set me sveukupno koštao nešto manje od 130 kn.

Baš gledam na stranici i izgleda da su ga povukli iz prodaje jer ga nema u ponudi. S obzirom da CS zapravo preprodaje Crown brush kistove, set se može kupiti direktno s njihove stranice, ili preko nekog drugog on-line shopa.

Kako već imam nekoliko njihovih kistova sa sintetičkom dlakom, znala sam otprilike što očekivati i da se neću razočarati.
Svi njihovi kistovi od sintetičke dlake su nevjerojatno mekani, tako da ni ovaj set nije iznimka.

Set se sastoji od 7 dijelova: kist za puder, rumenilo, kist za sjenilo. Još se u setu dobije kist za korektor, pencil/crease kist, kosi kist i četkica za maskaru.
Kistovi dolaze u tobici od canvas platna i osim dva džepa za kistove, također ima i đžep s zatvaračem u koji se može spremiti makeup.
Dimenzije torbice su 14,5x9 cm, a dimenzije kistova su 9-12 cm tako da će stati u svaku torbicu.





S obzirom da su kistovi sintetički, mogu se koristiti i za kremaste i za praškaste proizvode, istovremeno. Odnosno, nije ih potrebno čistiti između korištenja. Eventualno ako ste koristili tek. ili kremasti proizvod i prelazite na prah/kamen obrisati kist o papirnatu maramicu da se uklone ostaci proizvoda.
Također, svi kistovi se mogu koristiti za razne namjene. Tako da zapravo dobijete puno više od 6 kistova.


Kist za puder



Lijevo Sephora #45, desno CS powder brush



Dosta je mali, nešto veći od Sephorinog #45 kista i dlačice su dulje. Također nije toliko gust kao Sephorin, ali mi se upravo zato više sviđa, iako sephorin kist obožavam i stalno ga koristim za sve. Vjerojatno bi većini ovaj kist više služio kao kist za rumenilo s obzirom na dimenzije. I savršen je i za tu namjenu.
Iako su dlačice nešto dulje, pruža dovoljno otpora i neće se deformirati (rascvjetati) u dodiru s licem, tako da vrlo jednostavno može blendati tekuće i praškaste pudere. Tek. puder se jako lijepo nanosi, malo ga treba, i postigne se gotovo fotošopirani izgled, bez prijelaza. Uopće se ne primjeti puder na licu.
Bez obzira na kratku dršku jako lijepo leži u ruci.



Kist za rumenilo


Gore powder brush, dolje blush brush

Lijevo blush brush, desno powder brush




Manji i plosnatiji od kista za  puder. Iako namjenjen nanošenju rumenila, može vam poslužiti kao kist za nanošenje highlightera i za konturiranje. Također se može  koristiti za nanošenje podloge, iako nije baš praktičan, pogotovo za pudere koji se brzo suše.
Isto kao i kist za puder, jako lijepo leži u ruci i ovisno kako ga držite možete kontrolirati koliko ćete proizvoda nanijeti. Ako ga se drži na sredini ili bliže vrhu dobit ćete koncentriranije, jače nanošenje, a ako ga se drži bliže kraju drške slabije.
Isto kao i s kistom za puder, jako se lagano može blendati.
 
 
Kist za korektor

(CS kist za korektor, Abbamart Narow precision concealer, Studio basics concealer, Ecotools concealer)


(CS kist za korektor, CS black precision pointed detail)



Kist je tanak i čvrst, ali istovremeno fleksibilan. Savršen je za precizno nanošenje korektora na prištiće i razne mrljice. Iako se može upotrijebiti za nanošenje korektora ispod očiju i dosta dobro raspoređuje korektor, nije toliko praktičan za blendanje.
Također se može upotrijebiti kao detail brush, za nanošenje sjenila u unutarnji kut oka ili kao lip brush.


Kist za sjenilo


Lijevo CS kist za sjenilo, desno Sigma E25




Kist je koso rezan, što se dosta teško primjeti, morate baš razbrušiti kist. Kada se gleda bočno vidi se da se jedna strana sužava prema vrhu (slike nisu baš najbolje ispale). Srednje je velik, tako da će odgovarati svakom kapku.
S obzirom na oblik kista i kako ga okrenete, možete ga koristiti za nanošenje sjenila na kapak (packing), za dobivanje vanjskog V ili nanošenje sjenila u pregib, te za blendanje sjenila na donjem kapku. Dlačice su čvrste, ali fleksibilne. Potrebno je malo navikavanja na duljinu drške, meni nije baš praktičan za nanošenje sjenila na kapak.




Crease brush


CS crease brush, Sigma E30, CS black pointed crease, Oriflame, CS large pencil/crease




Jako gust i čvrst kist a opet mekan. Kist je kuglast i lagano se sužava na vrhu. Ovaj kist me najviše oduševio, i bila bi presretna da postoji regularna verzija s dugom drškom.
Prvenstveno je namijenjen za blendanje i savršeno obavlja tu funkciju. Također, pošto je čvrst može se koristiti za precizno nanošenje sjenila u crease, te highlighta ispod obrva.
Osim sjenila, izvrstan je za blendanje korektora ispod očiju i kremastog i praškastog.



Kosi kist


Ecotools, CS, Essence


 
Klasičan kosi kist. Može se upotrijebiti za popunjavanje obrva ili za gel/cream linere, odnosno nanošenje sjenila uz rub trepavica. Kist je jako tanak na vrhu, i dosta čvrst, što je super jer osigurava veću preciznost.
Kod ovog kista mi jako smeta kratka drška, jer osobno volim da mi kist za liner ima dugu dršku zbog bolje ravnoteže i kontrole. Također, malo je širi od drugih takvih kistova pa ga ne koristim kao klasični kosi kist već kao pushliner brush.



Četkica za maskaru





Klasična četkica, po ničemu posebna.

Sve  u svemu, bez obzira duljinu drški, ovo je izvrstan putni set, ali i za svakodnevnu primjenu. Cijena je možda velika za putni set, pogotovo regularna, ali u jednom setu dobijete sve osnovne kistove. I skoro svi su višenamjenski.

Ispričavam se zbog loše kvalitete slika, nikako da se vrijeme malo poboljša pa da uspijem malo bolje uslikati.

Broj komentara: 7:

  1. svidja mi se set pravo. Coastal scents sam bas zaobilazila zbog ogromne postarine, nisam znala da imaju akcije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Često imaju akcije, skoro svaki petak imaju neku ponudu, stave obavijest na svojoj FB stranici. Mada su najbolje ponude bile pred kraj godine, tijekom Black fridaya i oko Božića.

      Izbriši
  2. pitanjce vezano za Sephorin kist br.45 koji si spomenula - njega koristiš samo za puder u kamenu jel? misliš li da može i za prakaste proizvode (tipa highlighter, rumenilo i puder) ili kremasta rumenila? briem da ne postoji neki kist koji bi sve navedeno (+puder u pjeni) nanosio jednako savršeno, ali ovaj su dosta hvalile cure okolo. thnx!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. *praškaste (sry, tipfeler)

      Izbriši
    2. Koristim ga najčešće za kremaste pudere i pudere u pjeni, te za konturiranje, za praškaste najčešće uzmem Elfov powder brush, nekako sam navikla tako.
      Sephorin je sintetički i može i za tek. i za kremaste pudere, za puder u prahu/kamenu. Možeš ga i za rumenilo i bronzere. Za highlight bi ti možda bio malo velik iako je dosta mali kist, ali lako probaš pa vidiš da li ti odgovara. Stvarno je za sve namjene :D.
      Najbolje je njime nanositi proizvode kružnim pokretima, tako da se lijepo izblenda sve.

      Izbriši
    3. znači, toplo mi ga preporučuješ? :) nije ni toliko skup ako je za fkt svaku namjenu. ok, budem ga kupila, pusa!

      Izbriši
    4. Slobodno ga uzmi, nećeš se razočarati :)

      Izbriši