30. srp 2012.

Real Tehniques kistovi

Konačno moji :D


Vjerujem da svi već znaju da je Samantha Chapman (Pixiwoo) lansirala svoju liniju kistova još odavno. Ja ih već dugo želim no nisam ih htjela kupiti po UK cijenama jer su pretjerane.

Prošli mjesec sam gledala jedan review na youtubeu i otkrila da iherb.com drži Real Tehniques kistove, a kako šalju worldwide odmah sam ih naručila.
Poštarina sa iherba je 6$ za internacionalne kupce, i prilikom prve kupovine ako dodate kod (OMU943) dobijete 5$ popusta za iznose do 40$, ili 10$ za iznose preko 40$.

Napomena: klikom na gornje linkove, kod je automatski dodan pa ga ne morate pamtiti ili posebno dodavati :)

Paket mi je stigao za nekih dva tjedna.
iherb.com ne prilaže račun sa paketom tako da možete i za malo veći iznos od dopuštenog (160 kn) naručiti. Ali morate očekivati da vas carina može i ne mora tražiti potvrdu plaćanja, ovisno kako su raspoloženi :)
Jedini nedostatak je što iherb.com nema mogućnost plaćanja paypalom, isključivo karticama, ali ne moraju biti kreditne. Ja imam žiro rčn. i Visa karticu, na koji, kad želim nešto kupiti online, uplatim potrebni iznos pa nemam brige da će mi netko hakirati račun.


A sad o kistovima.


Već neko vrijeme imam bockalicu, i to mi je najbolja bockalica od svih koje sam probala.
Kraća od uobičajenih bockalica (pa je super i za bockanje i za blendanje kružnim pokretima) i gušća, ali nije pregusta. Mogu s njome i kremaste i praškaste proizvode nanositi. Nije samo za puder, već s njom i rumenilo/bronzer/highligh bez problema nanosim. Kad želim nešto precizije nanošenje onda samo rub umočim u proizvod, ne cijelu.




Sa iherba sam naručila starter set i blush brush.




Nisam ih još stigla isprobati, jer sam jako zauzeta a i ljeto je pa se ne šminkam. Ovo su samo prvi dojmovi.


UPDATE 27.08.2012.
Konačno sam ih isprobala i to pošteno, pa da ne pišem novi post samo ću dodati dojmove.



Blush brush


Kist je srednje gust, kuglastog oblika no dovoljno čvrst da se prilikom nanošenja proizvoda ne savija ili rascvjeta. Iznimno mekan i nježan. Meni malo prevelik za rumenilo, no ne tako velik kao što sam očekivala da će biti. Ipak ću ga koristiti za pudere.
Cijena: 8,99 $ na iherb.com

Ecotools powder brush, RT blush brush, Sephora #45 mineral foundation
 
Sephora #45mineral foundation, RT blush brush

Nakon isprobavanja:
Jako sam iznenađena i to stvarno ugodno :D. Kist je savršen za rumenilo/bronzer. Da odmah naglasim da ja uopće nemam puno mjesta (jako izražene jagodice) pa da mogu ogromnim kistom nanositi rumenilo a da ne izgledam kao da me netko našamarao :D. Meni je idealni kist ELF studio blush brush, koji je minijaturan i s njime mogu precizno nanijeti proizvod.

S ovim kistom je cijeli štos kako se koristi. S obzirom da je jajastog oblika, samo se vrhom pokupi proizvod, tako da već na samom početku imate kontrolu koliko i gdje ćete nanijeti rumenila. Iako nije pregust, dosta dobro kupi proizvod pa nemojte pretjerivati, dovoljno je lagano proći po površini (kamen, kremasti) ili malo potapkati (prah) i postupno nanositi do željenog inteziteta.

Ja inače kistove za lice držim bliže rubu dlačica (ferule) tako da imam veću kotrolu. Ovaj kist dok ga držim, slučajno sam primjetila da lagano prstom pritisnem dlačice s jedne strane pa ga suzim (to podsvjesno radim). Rumenilo sam nanosila kratkim tapkajućim pokretima, prema natrag. Istovremeno kako bi tapnula lagano bi povukla kist prema nazad. Nije baš neko objašnjenje :), ali stvarno se postigne lijepo precizno nanešeno rumenilo/bronzer. Za veće površine najbolje je još malo kružnim pokretima rasporediti rumenilo.

Vjerujem da će kist svakome odgovarati bez obzira na oblik lica, samo se treba malo poigrati dok ne nađete savršen način nanošenja. Sve ovisi o položaju kista i pritisku.



Starter set


Ovaj sam set najviše htjela zbog deluxe crease brusha (prvi lijevo). Prvi dojam, neki kistovi su super, neki bezveze. No vjerojatno ću im svima naći namjenu.
Cijena 17,99$


Deluxe crease brush je dosta velik kist, kuglastog oblika i gust. Kao i svi ostali kistovi, iznimno je mekan i nježan.
Meni će služiti isključivo za concealer s obzirom da mi je prevelik za crease.


Sigma E25, RT deluxe crease brush

Nakon isprobavanja:
Jako sam zadovoljna kistom. Ako ga se koristi za korektor, nije loš, fino ga rasporedi. Ako stavite malo više korektora, očekujte da će biti crtica, ali lako ih rukom zagladite.

Za sjenilo, super kist. Probala sam i kremasta i praškasta sjenila. Izvrstan je ako ste u žurbi ili samo želite preko cijelog kapka nanijeti sjenilo. Naravno, glavna namjena mu je blendanje i stvarno izvrsno blenda. Ako imate spuštene kapke ili male oči, isto ga možete koristiti, samo prvo nanesete sjenilo nekim preciznijim kistom i onda ovim izblendate prijelaze. Isto kao i kod kista za rumenilo, bitan je pritisak i položaj kista.


Base shadow brush, običan bazni kist za nanošenje sjenila na kapak. Prilično je gust, plosnatog oblika i sužen (tappered) prema vrhu.

Bočno

Sigma E25, RT Base shadow brush
Nakon isprobavanja:
Izvrstan kist za nanošenje sjenila na kapak. I kremasta i praškasta jednako dobro nanosi. Što se tiče praškastih proizvoda, pokupi dosta proizvoda pa brzo se postigne pigmentiranost i nema baš puno rasipanja (fallout) sjenila. Ako koristite samo vrh, možete precizno nanijeti sjenilo u pregib i na donji kapak, pa može poslužiti kao zamjena za pencil brush.



Accent brush je sićušan kist, namijenjen za precizno nanošenje sjenila u unutarnji kut oka i na donje trepavice.

RT accent brush, CS mini detailed brush

Sigma E25, RT accent brush, CS mini detailed brush

Nakon isprobavanja:
Kist je sićušan, što je super za razne precizne pothvate, ali mogao bi biti malo gušći. Super je za tightlining. U nedostatku drugog kista može poslužiti za nanošenje linera, pogotovo za  tanke linije. Jako lijepo možete i razmazati olovku/sjenilo uz rub trepavica (smudge).

različita jačina pritiska i položaja kista: Bipa Look by Bipa sjenilo, Loreal Infallible sjenilo, gel liner


Pixel-point eyeliner brush je prevelik. Ja osobno volim što tanji kist za liner tako da mogu dobiti preciznu liniju. Ovaj kist će vjerojatno služiti kao lip liner ili možda za concealere.


RT pixel-point eyeliner brush, Inglot 23T liner, Alverde liner brush

RT pixel-point eyeliner brush, Avon lip liner

Sigma E25, RT pixel-point eyeliner brush

Nakon isprobavanja:
Ovaj mi je kist najveće iznenađenje. Bila sam šokirana veličinom kista kad sam ga vidjela, ali stvarno nije tako loš. I možete ga bez problema koristiti za linere ali prvo se morate ispraksati. Uopće se kistić ne savija iako su dlačice dosta duge, i nije uopće potreban nikakav pritisak prilikom nanošenja,. lagani dodir samo.
Iako je kuglast, kad ga umočite u gel liner, spljošti se i može se povući jako tanka linija, ali treba biti jako pažljiv i mirne ruke (što ja nisam). Za malo deblje linije je sasvim ok, jer dosta brzo i jednostavno se povuče linija.
Meni se posebno svidio za nanošenje sjenila kao linera. Često znam samo olovkom (linerom, sjenilom) povući liniju uz rub trepavica (da se vidi, nije samo po trepavicama), plus malo maskare i gotovo. Tako da mi je ovaj kistić super za to, jer u  dva poteza dobijem savšenu liniju (pogotovo kad sam u žurbi). Znači ako želite postići onako smudge look uz rub trebavica, bez previše muke, kist je savršen. Isto i za donji kapak.
Probala sam ga i za korektor. Za precizno nanošenje na mrljice i sl. Ok je za nanijeti korektor, ali mora se prstom potapkati.

kistić nakon što je umočen u gel liner i višak obrisan o ravnu površinu





Brow brush je dosta velik i gust. Čvrst je ali nije krut, dlačice su fleksibilne.

Ecotools liner brush, RT brow brush, Essence liner brush

Ecotools liner brush, RT brow brush, Essence liner brush

Ecotools liner brush, RT brow brush, Essence liner brush

Sigma E25, RT brow brush

Nakon isprobavanja:
Super kist za obrve. Stvarno izvrsno popuni obrve, bez da izgledaju nacrtano i neprirodno. Nema rasipanja proizvoda (koristila sam Oriflame brow set, samo sjenilo). Jedino što ne valja, pošto je tako gust, teško ćete dobiti onako tanak, precizan kraj obrva. Naravno, višak se lako obriše.
Ne znam je samo moj kist tako gust, ali probala sam ga koristiti za gel liner i nema šanse. Osim ako ne želim odmah pola kapka zacrniti. Ne znam  kako Sam i Nic to uspijeva s ovim kistićem.

 
Sjenilo za obrve, gel liner; samo lagani pritisak

 


Ispričavam se što su slike očajne, previše je mračno u stanu.

Sve sam kistove slikala sa Sigmom E25 (malo je rasčupana jer je taman bila oprana),  kako bi lakše mogli procjeniti veličinu pojedinog kista.

Svakako bi preporučila ove kistove, izvrsne su kvalitete a nisu preskupi. Planiram s vremenom kupiti i sve ostale :)


Našla sam par recenzija od drugih blogerica:, obavezno pogledajte jer su recenzirale i druge kistiće iz kolekcije:
http://addtolove.net/recenzija-real-tehnicques-by-sam-chapman/
http://addtolove.net/real-techniques-by-sam-chapman-core/
http://martinamakeup.com/hr/real-techniques-kistovi/
http://anaviglam.blogspot.com/2012/08/real-techniques-by-samantha-chapman.html
http://anaviglam.blogspot.com/2012/11/real-techniques-by-samantha-chapman-2.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AnavilovesGoodies+%28ANAVI....loves+goodies..%29

 
 

Broj komentara: 9:

  1. Nadam se da će biti od pomoći. Moram se jedan dan pošteno poigrati s njima i isprobati ih kako treba :)

    OdgovoriIzbriši
  2. deluxe crease brush mi se cini odlican ali nekako me strah narucivati s iherba jer sam cula da ako se paket izgubiti da nece slati novi ni vratiti novce :( (Niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ništa čula u vezi toga, prvi put sam naručila i stiglo je bez problema, stvarno brzo. Brat je također par puta naručivao od njih i nije imao problema. Dosta cura po forumu naručuje (pomama za kistićima :D) i dosad nisam pročitala da je itko imao ikakvih komplikacija. Najbolje je pitati njihov customer service što u slučaju da se paket izgubi.

      Izbriši
  3. ja sam pokusala da izvrsim uplatu sa maestro karticom ali nece ima li jos neka mogucnost kupovine na i herb jer nemam visa niti tekuci racun :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš jedino sa karticom žiro/deviznog računa ili kreditnim karticama. Jer je potreban onaj cvv broj koji se nalazi na stražnjoj strani. Također, možeš se raspitati u svojoj banci o darovnim karticama. To su kartice koje imaju već određeni iznos npr.100, 200, 500 kn i sl. i možeš ju koristiti dok se ne potroši sav iznos, onda ju valjda samo baciš.

      Izbriši
  4. ja sam probala i s iherba danas naruciti te kistove i stalno mi odbija ziro racun zagrebacke banke,a imam na njemu novaca,jel znas mozda u cemu bi mogao biti problem? koja banka je tvoj ziro?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u PBZ-u. Ali čitala sam često po forumu da ljudi imaju problema sa zagrebačkom bankom. Paypal isto odbija njihovu žiro, ne znam zašto.

      Izbriši