30. sij 2013.

Avon Ideal Flawless 10 u 1 BB krema



Kako su BB kreme sve popularnije i svaki brand ima svoju, od drogerijskih do HE, tako je i Avon lansirao svoju verziju.


Što Avon kaže:
Krema lagane formulacije s vitaminom E, te obogaćena mineralima. Ujednačava ton kože, hidratizira i  umanjuje crvenilo. Prekriva nedostatke i zaglađuje kožu. Koža izgleda bolje čak i nakon uklanjanja kreme.


Za razliku od mnogih drugih brendova, Avonova BB krema dolazi u standardnih 5 nijansi: Ivory, Shell (jedina za rozi podton), Nude, Natural Beige i Medium Beige.
Količina je 30 ml, i ima SPF 15.

BB krema će biti dostupna u katalogu C03/2013. koji vrijedi od 6.2.2013. po cijeni od 49 kn. Regularna cijena je 70 kn.


Moje mišljenje:
Krema je gušća, kao tek. puder, gušća od Garnier BB. Lijepo se razmazuje i brzo upija. Ima lagano do srednje prekrivanje (deblji sloj ili dva tanja). Ne prekriva nepravilnosti u potpunosti, ali dobro prekriva crvenilo i ujednačava ton kože. Krema sadrži sitni zlatni shimmer koji licu daje zdravi sjaj (vidljiv je iz veće blizine). Ugodna je na koži, ne izaziva zatezanje, koža je na dodir zaglađena i svilenkasta, suhi dijelovi su nahranjeni.

Izvrsna bi bila za suhu do normalnu kožu. Ne bi ju preporučila za masnu kožu, s obzirom na količinu sjaja, iako je postojana na koži i drži sebum pod kontrolom nekoliko sati, a sjaj možete umanjiti/ potpuno ukloniti matirajućim puderom.
Može se koristiti i kao highlighter, za prirodni, osunčani sjaj.

Svakako preporučam da kremu koristite samo tijekom dana, jer se na umjetnom svjetlu shimmer jako vidi (ne vidi se baš najbolje na slikama ali uživo izgleda kao da ste se posuli glitterom).


Ima neobičan, ne baš ugodan miris, no on se osjeti samo ako baš idete pomirisati kremu, ne osjeti se prilikom nanošenja na lice.


Nakon uklanjanja s kože odstranjivačem šminke, lice i dalje zadržava zdravi sjaj i svilenkastu mekoću. Ako se jako približite ogledalu, na koži su još vidljivi ostaci shimmera (pa preporučam dobro oprati lice).

Sve u svemu, krema stvarno nije loša, sviđa mi se. Da bar nisu dodavali shimmer, odgovarala bi svim tipovima kože.



Ukoliko se odlučite za kupnju ove BB kreme, svakako preporučam da prije uzmete testere jer nijanse ne odgovaraju ostalim avonovim puderima. Inače kod njihovih pudera mi savršeno odgovara nijansa N. beige, ali kod Ideal Flawless linije mi odgovara Nude nijansa, Natural beige mi je pretamna.


Sastojci :
aqua, cyclopentasiloxane, phenyl trimethicone, titanium dioxside,glycerin, butylene glicol, PEG-10 dimethicone, dimethicone, sodium chloride, trifluoromethyl C1-4 alkyl dimethicone, nylon-12, octyldodecyl neopenthanoate, polysilicone -11, quartenium -90, bentonite, alluminum hidroxide, caprylyl glicol, stearic acid, octyldodecyl strearoyl stearate, phenoxyethanol, HDI/trimethylol hexyllactone crosspolymer, tetrasodium EDTA, propylene carbonate, methyl undecylenate, ethyl undecylenate, alumina, hexylene glycol, calcium PCA, zinc PCA, polydimethylsiloxyethyl dimethicone, hexyl laurate,cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, polyglyceryl -4 isostearate, saccharomyces/copper ferment, saccharomyces/magnesium ferment, saccharomyces/malachite ferment, saccharomyces/tourmaline ferment, saccharomyces/zinc ferment, boron nitrate, cetearyl dimethicone crosspolymer, silica, cocos nucifera (coconut) fruit juice, tocopheryl acetate, caprylyl methicone, methicone, PEG/PPG-20/23 dimethicone, triethoxycaprylylsilane, (+/-CI 77891, mica, CI77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163), <GL 1174>



Swatchevi:

Gore: Garnier Miracle skin perfector, matte effect, Light; dolje: Avon Ideal Flawless BB cream, Natural beige

L: Avon IF BB cream, N. Beige, D: Garnier MSP light

L: Avon IF BB cream, N. Beige, D: Garnier MSP light


Avon IF BB cream, N. Beige,

Avon IF BB cream, N. Beige

Avon IF BB cream, N. Beige; umjetno svijetlo




Avon IF BB cream, N. Beige; umjetno svijetlo





 


Broj komentara: 8:

  1. Kud svi turci...tu i Avon:)
    E pa baš ti hvala što si ju recenzirala, swatch mi se sviđa ali nekako mi se čini teška. Ili se varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije uopće teška, samo izgleda na swatchu tako jer je malo gušća i ja sam stavila deblji sloj. Jako je ugodna na koži i neprimjetna. Jedna poznanica s osjetljivom mještovitom kožom ju je probala i kaže da je zadovoljna, nije joj izazvala nikakve reakcije.
      Ali svakako ako se odlučiš za kupnju uzmi tester prije :)

      Izbriši
  2. Ja je imam u nijansi Ivory i ne bih se složila u nekoliko stvari:
    1. dugo koristim Avonove podloge i ova nijansa Ivory uopće ne odskače od drugih tako da znam koju god podlogu izbace uvijek mi Ivory odgovara
    2. imam masno/mješovitu kožu i meni odlično matira cijeli dan
    3. rekla bih da ima jako dobro prekrivanje, po meni čak i jako slično s ostalim Avonovim podlogama tako da bih rekla da je za jednu BB kremu prilično teška, razlika je jedino u tome što navečer kad skidam make up nemam što skinuti jer se BB sva upije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala što si podijelila svoje iskustvo, vjerujem da će biti od pomoći drugima :).

      Nisam isprobala nijansu Ivory tako da ne znam kakva je u usporedbi s ostalim avonovim puderima, mogu kometirati samo za Nude i Natural beige jer te nijanse koristim.
      Drago mi je da kremica odlično matira. Ja osobno preferiram potpuni mat izgled, pa izbjegavam sve što sadrži shimmer, tako da neću koristiti ovu kremu.
      Meni nije teška, nisam primjetila neku razliku u usporedbi s drugim BB kremama, očito ovisi od osobe do osobe.
      Što se tiče postojanosti, swatch na ruci mi je ostao cijeli dan i većinu noći, dok nisam oprala, tako da vjerujem da će na suhoj do normalnoj koži biti postojana cijeli dan, dok osobe s mješovitom i masnom kožom mogu očekivati da tijekom dana lagano nestane.

      Izbriši
  3. Nerviram s sto sam propustila katalog sa testerima. -.- Sada se prodaje samo u punoj velicini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš naručiti testere u vrećicama, one od 1 ml. 5 uzoraka za 6 kn, ili 1 za 2 kn :)

      Izbriši
  4. Ja pak planiram kupit tu Garnierovu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna ako ju dosad nisi probala. Danas je na kozmo srijedi sniženje na sve kreme za lice, uključijući i BB kreme pa se isplati svratiti :)

      Izbriši