4. tra 2013.

Recenzija Sedona Lace 872, 847, 312 i 773 kista

Dugo nisam ništa pisala, imam i više nego dovoljno materijala ali nemam volje. Ubija me ovo proljetno vrijeme :)

Nego, danas ću recenzirati ostatak kistova iz 7-dijelnog Midnight Kace sintetičkog seta. Recenziju prvog dijela možete pročitati ovdje.


SL 773, 847, 312 i 872



Small Flat Top SL 872

Mali ravno rezani okrugli kist. Duljina dlačica je 1,2 cm.
Kist je gust, ali opet fleksibilan. Izvrsno blenda sve vrste korektora. Može se koristiti i kao bockalica, znači da lagano natapkate korektor po prištiću/mrljici i onda lagano izblendate ako treba. Osigurava jako dobro prekrivanje i ne ostavlja crtice.
Jednako je dobar za nanošenje korektora ispod očiju kao i na razne nepravilnosti na licu. Mada ga zbog oblika ne preferiram za okoločno područje, nije mi praktičan.

Jedino, nisam zadovoljna sa kvalitetnom izrade. Ferule (metalni dio) je na jednom dijelu lagano savijen. To nikako ne utječe na kvalitetu samog kista ali mi smeta jer kist nije savršeno okrugli više. I najgore je što to nije jedini kist gdje se to dogodilo.

SL 872

SL 872, vidljivo oštećenje metalnog dijela
SL 872, Sigma E25



Small Round Flat SL 847

Mali kist neobičnog oblika. Nije okrugli već ovalan i zaobljenog vrha. Nešto kao minijaturni RT Expert face brush. Gust je i čvrst, gušći od SL 872. Duljina dlačica je 1,3 cm.
Izvrsno blenda korektor, iako malo upija tekuće proizvode pa je bolje nanijeti proizvod direktno na kožu i onda izblendati.
Meni osobno je bolji za prikrivanje nepravilnosti na koži nego za blednanje korektora ispod  očiju, jer preferiram fluffy kistove za nanošenje korektora ispod očiju.
Preporuča se za nanošenje kremaste baze ili kremastih sjenila, jer brzo i jednostavno nanosi proizvod i blenda.
Jako je sličan RT Deluxe crease brush, malo je gušći i dlačice nisu toliko svilenkaste. Jednako su mekani, ali RT je na dodir više fluffy.

SL 847
SL 847, RT Deluxe crease brush

SL 847, RT Deluxe crease brush
Sigma E25, SL 847, RT Deluxe crease brush




Small Round SL 312

Najmanji i najgušći kist u setu. Duljina dlaka 0,8 - 1,1 cm. Okrugli kist koji se sužava pri vrhu. Lagano kuglast, nije konusnog oblika kao SL 224.
Izvrstan za blendanje sjenila i linera za smokey look, iako malo prevelik za liner.
Može se koristiti i za blendanje korektora, jer oponaša prst i lijepo ga raspoređuje, bez crtica.
Osobno mi se najmanje sviđa, jer je jako gust i dosta tvrd.

Također, kao i SL 872, dio ferule je savijen.

SL 312
 
Sl 312
SL 312, RT Deluxe crease brush

SL 847, SL 312


 
 
Koso rezani zaobljeni kist. Duljina dlačica 1,0 -1,5 cm. Jedini baš plosnati kist, ostali su svi kuglasti.
Srednje gust, nije pretjerano fluffy, dovoljno je čvst da se ne savija pri korištenju a opet nije tolik očvrst da poteže kožu.
Oblikom je izvrstan za nanošenje korektora ispod očiju i blendanje, te konturiranje. Također se može koristiti za blendanje sjenila u creaseu.
 
Od cijelog seta, on mi je definitivno najbolji, jer je multifunkionalan i gustoća kista mi savršeno odgovara.
 
SL 773
 
Sl 773
 
SL773, Sigma E25



Nakon što sam pošteno isprobala cijeli set, mogu reći da sam uglavnom zadovoljna. Svi kistovi su dobri, nemam puno zamjerki. Neki mi se sviđaju više neki manje, ali to je stvar osobne preferencije.

Nikako ne opravdavaju punu cijenu, 12,95$ po kistu odnosno 59,95$ za set. Pogotovo što su neki kistovi stigli oštećeni (savijena ferule), a SL 224 je s vremenom lagano promjenio boju, više nije ružičasto crn, već lagano smeđi. Kistovi, iako su dobri, nisu vrhunski i postoje mnogo bolji kistovi a jeftiniji.

Ne bi preporučila kupovinu cijelog seta, iako se čini isplativije. Ali s obzirom da vam svi kistovi jednostavni nisu potrebni, onda je to bacanje novaca. Radije odaberite par individualnih kistova.




Broj komentara: 6:

  1. Pa ne izgledaju lose, ali u pravu si za kupovinu celog seta...nekada kompanije u setove stave i od popa usi...cetkice koje nikada ne bih ni takla...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno bi set bio super nekom vizažisti, ali za nas obične smrtnike je nepotreban :D

      Izbriši
  2. Baš gledam fotke i razmišljam: nice, djeluju zanimljivo, ali kada si spomenula cijenu, nema šanse dati tolike novce pored RT koji su puno kvalitetniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trajna cijena bi im trebala biti 50% manja. Toliko vrijede. Znam da dosta youtubera i blogera uspoređuje sedonu sa sigmom, da su potpuno jednaki,i to možda vrijedi za kistove za lice, pa su im i cijene takve. Nemam sigmu ali vjerujem da je precision set puno kvalitetniji od sedonine verzije.

      Izbriši
  3. Meni izgledaju ok, a sad što se tiče kvalitete ipak si ti tata-mata :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu loši, ali ne isplate se. Solidni su, ali ima i boljih :)

      Izbriši