28. pro 2011.

Korisni savjeti

Evo par korisnih savjeta koji meni jako olakšavaju život :)


Maske za lice
    Inače uvijek nanosim maske prstima. I to tako mrzim, nikako ne mogu ravnomjerno rasporediti masku po licu, sve mi se zavuče pod nokte i dosta ostane na prstima pa se baca. A još ako je maska u teglici, nema goreg :D.
    Jedan dan mi palo na pamet da probam nanijeti masku kistom. U kozmetičkim salonima isto koriste kistove, zar ne :).
Uzela sam kist za tek. puder, malo maske istisnula na ogledalo (može svaka ravna površina koju lako možete oprati) i za čas rasporedila ravnomjerno masku  po licu i puno manje sam je potrošila.
    Ja sam upotrijebila Elf foundation brush. Nije baš dobar za nanošenje tek. pudera, ali je super za nanošenje maski, a još je i jeftin. Pa ako imate nekakav tanki foundation brush ili fan brush, koji vam beskorisno stoji jer nije dobar za ništa upotrijebite ga za maske.


Lak za nokte
    U žurbi ste? Nemate vremena ili jednostavno ne želite držati ruke u zraku satima dok čekate da vam se lak posuši? Posušite ga sušilom za kosu. Postavite sušilo na hladno ili na najslabiju opciju grijanja i posušite nokte. Za par minuta ste gotovi. Samo pripremite sušilo prije nego krenete lakirati nokte :).


    Obožavam tamne lakove, ali nisam baš najpreciznija i još kad mi se ruke počnu tresti obavezno se zapackam. Naravno očistim odmah taj višak, ali kod nekih lakova i dalje ostane onako lagano pobojana koža oko noktiju.
Kad vam se lak potpuno osuši, jednostavno očistite to obojenje četkicom za nokte. Smočite četkicu, dodate malo sapuna za ruke i lagano očetkajte okolno područje oko noktiju. Nemojte prejako trljati da ne oštetite lak. Trebalo bi sve spasti :)


Flasteri za pore
    Da bi bili učinkovitiji, probajte ovih par jednostavnih koraka.
Prije nanošenja dobro naparite lice, ili ih koristite nakon tuširanja. Upotrijebite nježni piling ili scrub i lagano očistite područje prije nanošenja flastera. Nakon što nanesete flaster, vlažnom rukom malo potapkajte po njemu, ali nemojte ga previše namočiti. Ovako se još bolje primi. 
Ostavite ga na licu bar pola sata a može i više, dok ne bude potpuno suh i skoren (koja riječ :D). Nakon što skinete flaster, potapkajte lice hladnom vodom ili prođite kockicom leda po nosu (ili drugom području na koje ste primjenili flaster) kako bi zatvorili pore.


Skupljanje sjenila u pregibu
    Ja imam ne samo masne kapke već još i spuštene, pa mi se sjenilo (bilo jeftino, bilo skupo) ili skupi u pregibu ili jednostavno nestane s kapka (sa dijela između trepavica i pregiba) a sve iznad pregiba ostane pa možete zamisliti kako to izgleda kad stavim neko tamno sjenilo :). To mi se događa bez obzira na sve baze/primere za sjenilo (a isprobala sam ih stvarno puno i skupih i jefitnih).
    Ovaj savjet sam dobila od Ane s Maybe's New start bloga. Nakon što nanesete sjenilo, znači potpuno ste gotovi samo još maskara treba, sa fluffy kistom lagano nanesete malo transaparentnog pudera. I moram vam reći da stvarno pomaže. Prilično dugo mi sjenila ne mrdaju, 5-6 sati sigurno ako ne i više. Inače mi normalno izdrže 2-3 sata prije nego počnu šetati :)


Da li i vi imate kakve korisne savjete. Podijelite ih sa nama :)

2 komentara:

  1. Što se tiče laka, minut nakon nanošenja lagano kvasiti hladnom vodom, tj. pustiti slabi mlaz hladne vode po laku. Znatno ubrza proces. :)
    To je moj mali pridonos postu. :)
    Hvala na savjetima.
    Kiss :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti na ovom vrlo korisnom savjetu :D.

    OdgovoriIzbriši